Speedgames


Speedgames! Waarom spelletjes spelen met je sporters?

Er zijn zoveel oefeningen, instructies, activiteiten, handelingsplannen en werkboeken beschikbaar tegenwoordig.


Het zit zo: spelvormen zijn zo functioneel intensief en actief. Wat ik daarmee bedoel, is dat je er zoveel uit kunt halen. gebruiken spelvormen afwisselend vooraf, tijdens en na de training. We kunnen spelvormen gebruiken als een algemene of specifieke warming-up, als een beloning, als een trainingsonderdeel van iets specifieks wat je graag terug zou willen zien van je sporters.


Wil jij bijvoorbeeld zien dat de sporters goed van richting kunnen veranderen in het spel, dan kun je daar een wat veiligere spelvormen voor gebruiken in plaats van een wedstrijd. Beloon je sporters na een zware, maar goede training. Geen enkele sporter houdt niet van spelvormen. Het is leuk, uitdagend, intensief en het bevordert het teamverband. Laat ze plezier hebben. Het gebruik van spelvormen geeft de sporters ook het gevoel van eigenaar zijn van de trainingsinhoud en –uitkomst.

Door samenwerking tussen jou en je sporters ontwikkelen jullie unieke nieuwe spelvormen en terminologie. Dit geeft een gevoel van superioriteit bij jouw sporters ten opzichte van de tegenstanders, want niemand anders begrijpt dit.

Wie van onze tegenstanders begrijpt de term: Samba-knieën? Of Yprosiasten? Dit
zijn onze termen, die ik niet hier 1, 2, 3 kan uitleggen.

 
Door samenwerking komt het spelniveau van de sporters op een geheel nieuw niveau. Hierdoor zijn er oneindig veel ideeën. Iedereen (de sporters en jij) wint, de ideale win-win situatie.
Fantastisch!