Agility training


Enkele jaren geleden kwam ik, samen met een aantal andere toptrainers uit andere takken van sport, elkaar tegen tijdens een congres op Papendal. Al pratend kwam ik erachter dat in elke tak van sport er een 7-tal punten zijn waarop getraind moet worden om als trainer je sporter sneller te laten worden. Dit is verwerkt in een cursus ”de 7 geheimen van snelheidstrainingen”


Verder zijn al deze 7 punten uitgewerkt in 7 verschillende (instructie)boekjes.
“Agilitytraining” is er een van. In het laatste appendix worden al deze punten genoemd, met bijbehorende boekjes en cursus.


In plaats van een overzichtslijstje te maken van alle mogelijke oefeningen heb ik
gekozen om een trainingsprogramma in elkaar te zetten, die te testen bij team RSH, bij te schaven en dit te tonen met dit boekje. Het is mijn overtuiging dat dit programma zeer eenvoudig te gebruiken is voor alle sporters, ongeacht hun niveau of achtergrond.


Dit programma zal bijdragen aan een verbeterde motoriek, snelheid, kracht, vermogen en lenigheid bij een ieder. Agility oefeningen zijn dynamische oefeningen dat al jaren wordt gebruikt door
topsporters.

Dit boek is gebaseerd op de wetenschappelijke principes van agility. Werd er eerst gedacht dat agility en krachttraining aan jongeren gevaarlijk en schadelijk voor de ontwikkeling kan zijn, tegenwoordig komt men hiervan terug als gevolg van observaties, wetenschappelijk onderzoek en jarenlang trainerservaring.