Gerichte krachttraining met de medicinebal

Krachttraining kan op vele manieren gedaan worden. Niet enkel door met gewichten en halters aan de gang te gaan, maar ook door bijvoorbeeld weerstandsbanden, lichaamsgewicht kettlebelt's en medicineballen te gebruiken. 

Door te variëren in oefenstof, vormen en materialen zal het lichaam minder snel adaptatie toepassen, waardoor de progressie hoger blijft na mate de trainingsperiode langer duurt. 

Het gebruik van medicineballen zorgt ervoor dat ook beginnende (kracht)sporters en jeugdigen op een veilige, leuke en efficiënte manier vooruitgang boeken in hun kracht, maar ook in hun algehele coördinatie

In deze bijscholing van 3 uur leert u de achtergrondtheorie kennen van krachttraining, waar u op moet letten bij het samenstellen en ontwerpen van uw oefenstof. Uitgangspunt is het gebruik van medicineballen. Vervolgens gaan we in de praktijksessie vooral veel aan de slag met diverse oefeningen en waar u op moet letten.

Als BONUS krijgt iedere deelnemer het boekje: Het-groot-medicineballen-oefeningen-boek gratis erbij. Hierin staan meer dan 100 oefeningen in.

Kosten:

Er zijn 2 mogelijkheden om deze bijscholing te volgen.
1) U komt naar een van de bijscholingsdagen in Grave. De kosten zijn slechts € 42,50 per deelnemer (incl. 6% BTW)  Klik hier voor de juiste data.

2) Een vereniging kan de bijscholing op de eigen locatie houden. De kosten zijn dan per vereniging: € 150,= excl. 6% BTW en reiskosten. Maximaal 20 deelnemers, ongeacht of zij van dezelfde vereniging of sport zijn. Deelnemers krijgen een getuigschrift. Klik hier voor het contactformulier.