De 7 geheimen van snelheidstrainingen

Het grote vraagstuk in de sport: "Hoe zorg ik er nu voor dat mijn sporter sneller wordt?” Laten we eerlijk wezen, snelheid is binnen sport een van de kernfactoren die het onderscheidt maakt tussen winst of verlies.

Goed nieuws: snelheid is aan te leren. Iedere sporter kan sneller worden, mits er op de juiste manier getraind wordt. Helaas gaat het hier vaak mis. Teveel trainers zeggen dat ze aan snelheidstrainingen doen, maar slechts een enkele trainer doet dit ook daadwerkelijk op de juiste manier. Nu is er de cursus: De 7 geheimen van snelheidstraining.

In deze eendaagse bijscholing wordt je geleerd welke sport overstijgende principes en wetmatigheden er zijn om iemand sneller te laten worden. Deze principes gelden voor alle mensen, dus ook voor jouw sporter. Ook leer je hoe je in slechts 10 minuten per training binnen 3 maanden al gigantische vooruitgang boekt. Je leert wat de 7 trainingsgebieden zijn: Kracht, lenigheid, agility, techniek, conditie, topsnelheid en Plyometrie en hoe je hiermee je voordeel kunt doen.

Kosten:
Er zijn 2 mogelijkheden om deze bijscholing te volgen.
1) U komt naar een van de bijscholingsdagen in Grave. De kosten zijn € 42,50 (incl 6% BTW, maar exclusief de verplichte reader á € 5,00) Klik hier voor de juiste data.
2) Een vereniging kan de bijscholing op de eigen locatie houden. De kosten zijn dan per vereniging: € 250,= excl. 6% BTW en reiskosten. Per cursist moet er een verplichte reader worden aangeschaft á € 5,00 (ex BTW 6%). Maximaal 20 deelnemers, ongeacht of zij van dezelfde vereniging of sport zijn. Deelnemers krijgen een getuigschrift. Klik hier voor het contactformulier.

Sinds 1 maart 2013 maakt deze clinic onderdeel uit van het officiële opleidingstraject van de Duitse Atletiekbond.

Over de cursusleider/auteur:
De cursus wordt gegeven door R. Sip, specialisatietrainer sprint/horden in Nederland en Duitsland. Sinds 2005 heeft hij als trainer meer dan 250 verschillende medaillewinnaars op diverse (inter)nationale (jeugd)kampioenschappen geleverd. Roy is Regional Trainer Sprint/Hürden in Nordrhein-Westfalen (DUI), Snelheidsconsulent bij TV Ratingen (atletiek en voetbal) en Bayer 05 Uerdingen (voetbal, hockey en atletiek) en werkt hij als docent Lichamelijke Opvoeding. Tijdens het 6th International Coach Congress Europe (4-12-2010 te Papendal) heeft R. Sip deze 7 trainingsgebieden al gepresenteerd als gastspreker aan een breed internationaal trainerspubliek. Deze internationale trainers hebben inmiddels zijn gedachtengoed met succes overgenomen en zij zijn succesvol geworden in atletiek, voetbal, handbal, basketbal en hockey.